Proiecte

Nordis Mamaia, un proiect de design hotelier de 5 stele care a deschis peste 1700 de uși pentru Kulttur

Nordis Hotels, divizia hotelieră a grupului Nordis, va inaugura în vara lui 2023 un nou hotel de 5 stele, Nordis Mamaia, care va oferi o experiență de lux pentru turiștii pe litoralul Mării Negre. 

Nordis Mamaia a fost gândit ca un flagship hotel al Nordis Hotels și va oferi servicii de calitate constantă și consistentă, precum și un spirit specific de cultură locală. 

Secretul unui hotel de lux este personalul operativ care înțelege psihologia și cultura ospitalității, astfel am purtat o scurtă discuție cu Bogdan Șaitoș, Manager & Partner Nordis Hotels despre filosofia Nordis Mamaia și colaborarea cu Kulttur pentru livrarea unui proiect major de uși personalizate pentru camerele hotelului. 

Bogdan Șaitoș s-a alăturat grupului Nordis în 2019, cu experiență de 14 ani în proiecte de construcții și dezvoltări imobiliare, iar în mod special cu viziunea de ansamblu pentru a dezvolta proiecte de anvergură. Hotelul Nordis Mamaia este primul proiect hotelier pentru Bogdan, cât și primul proiect hotelier al grupului Nordis.

bogdan s

Care este conceptul de design și de experiență a oaspeților, Bogdan? 

Noi îl numim design biofilic, inspirat din natură, tipic pentru proiectele Nordis, dar ne-am inspirat din mai multe surse, cum ar fi unele hoteluri din Dubai, pentru a crea un look propriu. 

Vei regăsi influențe Hollywood Regency, accente moderniste Streamline și toate finisajele high-class necesare. Putem vorbi foarte mult despre zecile de experiențe plăcute din complexul Nordis Mamaia, însă ne-am concentrat și pe detalii care previn experiențele neplăcute, de exemplu siguranța persoanelor. 

 

De ce ai ales să lucrezi cu Kulttur pentru livrarea ușilor? 

Deciziile de lucru cu furnizorii trebuie să respecte un anumit barem de cerințe, urmărim cu obiectivitate un cumul de factori pentru a justifica alegerile de parteneriate. 

În cazul Nordis Mamaia, siguranța a fost pe primul loc. Orice clădire care găzduiește sute și mii de persoane deodată trebuie să funcționeze după anumite standarde de limitare și stingere incendii. Trebuie respectate condiții speciale – sisteme de detecție incendiu, sprinklere, hidrante, plus uși rezistente la foc și etanșe la fum pentru minim 30 de minute. 

Pentru livrarea ușilor reziste la foc am lucrat alături de studio Kulttur după o cercetare de piață. 

Am căutat un consultant tehnic care să asigure servicii integrate – consultanță, proiectare, alegerea soluției tehnice, implementare și garanție, inclusiv capacitate majoră de producție pentru a livra 712 uși de intrare în partea hotelieră, și peste 1000 de uși de interior

Desigur, a contat și calitatea produselor Lebo Doors, cu ADN german și cu toate certificările necesare omologate in Romania. Sunt uși cu auto-închidere/deschidere și yale cu Master Key care se pot bloca și debloca automat pentru a permite ieșirea de urgență. Toate ușile din complexul Nordis (rezidențial și hotelier) sunt gândite pe baza acelorlași standarde de rezistență la foc și etanșeitate la fum și vor fi livrate și montate de Kulttur

 

Ce aduce nou Nordis Mamaia și cum se potrivește în peisajul de litoral? 

Sunt tentat să spun că redefinim luxul în domeniul hotelier din România, dar această promisiune trebuie validată de clienții noștri în practică. Marea noutate a complexului Nordis Mamaia este conceptul de Hotel & Residence, atât ca oportunitate de business, cât și ca mod de funcționare. Investitorii pot cumpăra camere de hotel, Nordis Hotel preia în chirie înapoi aceste camere, iar clienții noștri obțin un randament financiar garantat de 7% raportat la suma investită în urma exploatării hoteliere a acestor camere. Conceptul este o premieră în România, însă destul de comun la nivel mondial, în Dubai funcționează de mulți ani.

Cum a funcționat proiectul pentru echipa Kulttur?

Ne-am dedicat 100% încă din faza de pregătire, cea mai importantă etapă dintr-un proiect, atunci când fluxul de lucru dintre arhitect, constructor, beneficiar și furnizor trebuie să fie maxim de eficient. Colaborarea cu Nordis Hotels ne-a ajutat să ne punem în valoare expertiza în furnizarea de uși la comandă pentru proiecte de anvergură. Dorim să mulțumim prin această cale pentru oportunitatea oferită.

  • Pregătirea tehnică a durat aproape un an, timp în care am avut misiunea de a uniformiza și standardiza ușile de acces și de a gestiona o comandă majoră de producție.
  • Am oferit soluții de standardizare pentru 95% din totalul ușilor – uși de acces, uși de baie, uși pentru camere tehnice, uși de interior batante și glisante.
  • Am instalat 330 de uși de acces în cameră rezistente la foc și fum datorită gradului ridicat de expunere la risc al unui hotel și pentru siguranța persoanelor.
  • Am lucrat cu zeci de variabile și interconexiuni – numărul de uși pentru partea dreaptă sau stânga a culoarului, lățimi, înălțimi, grosimi de ziduri, tipuri de mâner, tip de butuc.
  • Butucul ușilor permite deschidere cu Master Key pentru care am realizat plan ierarhic pentru diferite niveluri de acces – rezidenți, personal de curățenie, personal administrativ.
  • De asemenea, am realizat pregătirea tehnică a ușilor pentru instalarea sistemului de deschidere cu cartelă de acces.

Descoperă produsele

Usi interior

Usi interior

Usi exterior

Usi exterior

Parchet stratificat

Parchet

Ferestre Internorm

Ferestre