usa glisanta dubla vopsita cu sina neagra
usa glisanta dubla cu parti laterale
usa glisant stcla deschisa
usa filomuro taped deschisa
usa filomuro tapet
usa filomuro deschisa
usa filomuro montata
maner usa filomuro
broasca magnetica
usa glisanta dubla vopsita cu sina neagra
usa glisanta dubla cu parti laterale
usa glisant stcla deschisa
usa filomuro taped deschisa
usa filomuro tapet
usa filomuro deschisa
usa filomuro montata
maner usa filomuro
broasca magnetica

Proiecte

Uși filomuro și uși glisante pentru trei apartamente unite într-unul singur în complexul rezidențial Asmita Gardens

Claudia Lorentz este arhitect și designer de interior. Când era mică își dorea să fie medic, dar a ajuns să proiecteze spitale. Cariera Claudiei în arhitectură urmărește un traseu sinuos în industria creativă cu detur prin numeroase job-uri care o conduc în mod fericit către Irlanda unde debutează în arhitectură, meseria pe care a studiat-o la Facultatea de Arhitectură Ion Mincu.

Experiența Claudiei este foarte variată în proiecte de construcții și design interior – clădiri rezidențiale, industriale, comerciale, ori clădiri funcționale – cum ar fi spitalele. Este obișnuită cu aspectele mai puțin glamorous ale meseriei – de la studii de fezabilitate, proiectare, bugetare, autorizații, coordonare de șantier - iar maturitatea profesională își spune cuvântul atunci când preia un proiect.
 

Lucrez alături de o echipă multidisciplinară. Oamenii au devenit foarte deschiși către a lucra cu specialiști – dacă tot urmează să investească într-un proiect, își doresc să o facă inteligent, să colaboreze cu persoane cu adevărat calificate să gestioneze bugete atât mici, cât și mari.

Toată munca noastră constă în coordonare. Trebuie să ai echipă bună – electrician, instalator, constructor, diferiți furnizori de încredere cum ar fi Kulttur pentru uși, parchet și ferestre, experți care știu să citească, să înțeleagă planurile, să le aducă în realitate. Când lucrezi cu specialiști e mai ușoară comunicarea, aceștia îți oferă garanția lucrării – materiale, soluții tehnice corecte, manoperă de calitate, prețuri corecte și optimizate pentru buget.

  • Claudia Lorentz

Am lucrat o serie de proiecte Kulttur alături de Claudia, dar amenajarea pentru proiectul rezidențial Asmita Gardens a venit cu cele mai multe provocări, cât și cu cele mai multe bucurii la finalizare.
 

Treia partamente unite într-unul singur

Clientul Claudiei a achiziționat 3 apartamente pe un singur palier în complexul rezidențial Asmita Gardens. Cele 3 apartamente au fost unite într-un singur apartament cu acces direct prin interior. Conceptul clientului a fost să dezvolte un spațiu care să ofere senzația că locuiește într-o vilă, dar să elimine stresul de întreținere a unei vile. Avantajul de a avea totul la dispoziție în cadrul complexului Asmita a contat foarte mult pentru decizia de cumpărare a celor 3 apartamente – clientul are sediul firmei la parter, are acces la sala de sport, garaj, shopping, absolut tot ce are nevoie.

Cerințele funcționale ale proiectului au fost destul de complexe – gazdele casei au dorit un spațiu mare de living, un dormitor mare cu zonă de relaxare, un spațiu de dressing foarte mare (35 mp), o baie matrimonială mare (11 mp), un spațiu separat de spălătorie, dining room legat de bucătărie și living room, cameră mare pentru 1 copil, pregătirea unei camere secundare pentru un viitor copil, cameră pentru bonă, câte o baie atașată pentru fiecare cameră și multe alte cerințe de natură estetică.

A trebuit să spargem toți pereții nestructurali cu acordul arhitectului principal care a proiectat complexul Asmita, am repartiționat spațiul, am eliminat toate finisajele anterioare, am redimensionat partea electrică pentru a instala un sistem centralizat de control de pe telefon, am refăcut toate instalațiile din băi pentru a aduce elementele dorite de client.

  • Claudia Lorentz


Uși culisante pentru a păstra deschiderile apartamentului

Am instalat uși culisante pentru câteva zone esențiale din apartament. Între bucătărie și dining room avem uși de sticlă culisante pentru a departaja spațiile, dar să putem păstra un flux vizual neîntrerupt, astfel să menținem deschiderile apartamentului.

Avem uși culisante între camerele copiilor, uși culisante între dormitorul matrimonial și zona de relaxare, inclusiv uși culisante în baie, care separă dușul de toaletă.

De asemenea, am recomandat instalarea ușilor filomuro pentru mai multe încăperi astfel să putem pune în valoare tapetul și să obținem un look cursiv în cadrul amenajării. Toate ușile ascunse, cât și cele culisante din apartament sunt realizate cu același finisaj de lemn brun pentru unitate estetică.

Colaborarea cu Claudia Lorentz a decurs excelent pentru că știe foarte bine să gestioneze bugetele de lucru și timpii de execuție pentru a preîntâmpina probleme și a rezolva situații înainte să se întâmple.

  • Alex Rică, Kulttur

Designul interior vine cu o mare componentă de stres – iar clienții trebuie să se simtă eliberați de acest stres când lucrează cu un designer. În calitate de coordonator de proiect preiei toate responsabilitățile proiectului. Clienții preferă să nu se implice, sunt copleșiți de magnitudinea proiectului, au job în timpul zilei, au copii de care trebuie să se ocupe. În design interior lucrăm foarte mult cu bugete și sunt unele elemente unde poți face compromisuri și altele unde nu merită să faci compromisuri. Ai nevoie de uși de calitate, parchet de calitate, ferestre de calitate, obiecte sanitare premium, sisteme de climatizare și încălzire. Acestea nu pot fi schimbate foarte ușor, dar poți schimba o canapea sau un dulap oricând. Dacă faci lucrurile corect de la bun început – elementele cheie – te poți bucura de restul amenajării fără probleme.

Trebuie să fii realist în designul interior, chiar dacă este un domeniu al imaginației și creativității, se lucrează cu bugete care reprezintă economiile unor persoane, iar gradul de sensibilitate față de acest subiect este foarte ridicat, astfel nivelul de încredere în arhitect/designer trebuie să fie la cote foarte înalte.

  • Claudia Lorentz

Descoperă produsele

Usi interior

Usi interior

Usi exterior

Usi exterior

Parchet stratificat

Parchet

Ferestre Internorm

Ferestre