ansamblu rezidential
usa exterior aluminiu gri RAL 7016
usa exterior cu maner inox
detaliu colt usa exterior
detaliu maner usa aluminiu
detaliu maner
detaliu maner inox
usa deschisa gri
usa exterior deschisa
detalui usa aliminiu
ansamblu rezidential
usa exterior aluminiu gri RAL 7016
usa exterior cu maner inox
detaliu colt usa exterior
detaliu maner usa aluminiu
detaliu maner
detaliu maner inox
usa deschisa gri
usa exterior deschisa
detalui usa aliminiu

Proiecte

Complexul rezidențial Pipera Gardens: 26 de uși de exterior din aluminiu livrate!

“I need 26 front doors and I need them now.”

 • Ana Ospina
   

Primul lucru pe care îl vezi când te apropii de o casă este ușa de intrare, iar primul lucru pe care îl atingi este mânerul. Ușa este un portal de trecere din exterior în interior, iar la nivel inconștient, ușa dă tonul relației cu casa.

Ana Ospina, director de dezvoltare Ospinas & Co, a știut acest lucru dintotdeauna. În august 2019, atunci când Ana a preluat conducerea companiei Ospinas în România, a vizitat lucrările de șantier pentru noul cartier Pipera Gardens, proiect aflat în ultimele etape de dezvoltare, început în noiembrie 2018.

Ospinas & Co este o afacere de familie transmisă din generație în generație, originară din Columbia, cu sedii în Columbia, Spania și inclusiv în România, care activează în domeniul imobiliar și al construcțiilor (civile sau de stat) de aproape 100 de ani.   
 

The doors were already installed when I joined the company in august 2019. My predecessor didn’t give too much importance to the initial doors, but when people start moving in, these details come to light, so when you’re building premium, everything needs to be premium.

 • Ana Ospina (ENG)
   

Ușile erau deja montate când m-am alăturat companiei în august 2019. Predecesorul meu nu a acordat prea multă importanță ușilor inițiale, dar când oamenii încep să se mute, aceste detalii ies la iveală, așa că atunci când construiești premium, totul trebuie să fie premium.

 • Ana Ospina (RO)
   

Primul sentiment contează întotdeauna

Primul sentiment al Anei în legătură cu ușile de intrare din casele Pipera Gardens nu a fost cel mai fericit, iar acest lucru nu putea să rămână neschimbat. Nu numai că aspectul ușilor era deteriorat, dar nivelul de calitate era inferior față de standardul premium-luxury impus de restul elementelor din case, astfel ușile trebuiau înlocuite obligatoriu. Ana Ospina cunoaște fiecare mic element din cadrul unei dezvoltări imobiliare marca Ospinas & Co, implicarea personală este parte din ethosul unei companii de familie.
 

Right after I saw the initial doors, I called Sorana from Miso Architects, our interior design partners, and asked her to recommend the best custom door professionals in Bucharest, the premium-luxury doors suppliers, not the second best. She said, you should definitely visit Kulttur. I reached out to Alex from Kulttur and told him “I need 26 front doors and I need them now.” I knew the delivery times for custom doors were somewhere between 4-6-8 weeks and Alex invited me to talk about the project at his showroom on Dacia 45. The doors were the most pressing aspect of delivering the houses from Pipera Gardens to our clients. They just had to be perfect.

 • Ana Ospina (ENG)
   

Imediat după ce am văzut ușile inițiale, am sunat-o pe Sorana de la Miso Architects, partenerii noștri de design interior, și am rugat-o să-mi recomande cei mai buni profesioniști de uși personalizate din București, acei furnizori de uși premium-lux, nu concurența lor de pe locul 2. Mi-a spus cu siguranță că ar trebui să vizitez Kulttur. Am luat legătura cu Alex de la Kulttur și i-am cerut din prima „Am nevoie de 26 de uși de intrare și am nevoie de ele acum”. Știam că timpii de livrare pentru ușile personalizate erau undeva între 4-6-8 săptămâni și Alex m-a invitat să vorbim despre proiect la showroom-ul de pe Dacia 153-155. Ușile au fost cel mai presant aspect al livrării caselor din Grădinile Pipera către clienții noștri. Trebuiau să fie perfecte.

 • Ana Ospina (RO)
   

Cum am lucrat proiectul de uși pentru Pipera Gardens?

Am cunoscut-o pe Ana Ospina atunci când ne-a vizitat showroom-ul pentru a comanda 26 de uși de exterior (dintre care 2 uși cu acces cu amprentă) pentru complexul rezidențial Pipera Gardens. Ne-a expus povestea neplăcută cu ușile anterioare, acestea s-au deteriorat după 1 an de utilizare, nu erau etanșe, iar vopseaua se decojise.

Ana a venit cu cerințe clare (și cu o lecție învățată) - vroia să comande uși de exterior într-un buget acceptabil, uși rezistente și bine izolate. Deși diferența de preț (cât și de calitate) era mai mare între ușile inițiale și noile uși de la Kulttur, a acceptat oferta și am pregătit proiectul pentru montaj.

Am demontat ușile existente și am instalat ușile noastre din aluminiu, gama Pro, cu izolație termică foarte bună și rezistență la intemperii datorită aluminiului. Fiind un complex rezidențial, toate ușile au fost proiectate cu același model. Montajul a fost realizat în etape pentru 26 de uși, cu pregătire de șantier pentru fiecare în parte.

Ca dezvoltator imobiliar, pentru Ana a fost important să știe că beneficiază de suportul unei companii specializate pentru întreținere sau suport tehnic pentru că sunt recomandate anumite reglaje de balamale după câțiva ani de utilizare.

Ușa de exterior este un element foarte vizibil, interacțional și foarte riscant ca element tehnic datorită diferenței de temperatură exterior-interior, fiind expusă mereu naturii. Se produce o diferență de aproape 100 grade între iarnă și vară, iar la interior trebuie să se păstreze o temperatură constantă, astfel standardele ridicate de construcție sunt esențiale.

 • Alex Rică, Kulttur
   

Să facem o vizită la Pipera Gardens

Pipera Gardens este al treilea și cel mai nou proiect rezidențial al companiei Ospinas în România, situat în Voluntari, în zona de Nord a Bucureștiului, Strada Emil Racoviță 45. Este un complex de 36 de case împărțit în 9 module, fiecare cu câte 4 case (+1 etaje, 5 sau 6 camere) și terenuri de câte 208 mp.

Proiectarea complexului a fost realizată de arhitecți români în colaborare cu o echipă spaniolă pentru a uni obiceiurile și nevoile locale cu cele mai moderne concepte. Complexul rezidențial este o urbanizare modernă și de lux, cu acces ușor la A3, noua autostradă București – Ploiești, cu drumuri private care oferă proprietarilor un stil de viață familial într-un mediu liniștit și sigur.
 

Our main focus was to work with the 9 modules of 4 houses so each family shares the community space, but they have their own walls and gardens for privacy and silence. We wanted to share this feeling of having personal space, but also to be in contact with the neighbours, a concept that helps people develop a sense of community.

 • Ana Ospina (ENG)
   

Obiectivul nostru principal a fost să dezvoltăm 9 module formate din 4 case, astfel încât fiecare familie să împartă spațiul de comunitate, dar să aibă propriile ziduri și grădini pentru intimitate și liniște. Am vrut să împărtășim acest sentiment de a avea spațiu personal, dar și de a fi în contact cu vecinii, un concept care îi ajută pe oameni să dezvolte un simț al comunității.

 • Ana Ospina (RO)
   

Proiectul Pipera Gardens este dedicat unor clienți cu gust pentru modernitate, design, linii drepte, sticlă, oțel, crom, un stil cubist. De asemenea, este axat pe tehnologie, cu acoperișuri care permit instalarea de panouri solare pentru eficiență energetică.

Casele sunt disponibile la gri pentru ca fiecare client să își aleagă propriile finisaje, parchetul, culorile, fiecare detaliu necesar. Din totalul de 36 de case, 24 de case au deja proprietari și în prezent complexul este funcțional pentru locuire.
 

What we tried to do is deliver very good quality, but keep our clients’ investments within the market price range. Our Romanian partners are really good at delivering the quality we need, in terms of design, construction work, finishings. We meet with each supplier personally, get to know them, develop a good relationship, and then start the project with everyone on the same page.

 • Ana Ospina (ENG)
   

Am încercat să oferim un proiect de o calitate foarte bună, dar să menținem investițiile clienților noștri în intervalul de preț al pieței. Partenerii noștri români sunt foarte capabili să livreze calitatea de care avem nevoie în ceea ce privește proiectarea, lucrările de construcție, finisaje. Ne întâlnim personal cu fiecare furnizor, ajungem îi cunoaștem, dezvoltăm o relație bună și apoi începem proiectul cu toată lumea pe aceeași pagină.

 •  Ana Ospina (RO)
   

Occidentului 40

Același succes în vânzări a fost înregistrat și de proiectul rezidențial din strada Occidentului, București, dezvoltat de compania Ospinas, în colaborare cu arhitecții de la ADN Architecture.

Toate apartamentele au fost vândute în primele 3 luni, iar acest lucru e normal datorită designului și nivelului de calitate al dezvoltării imobiliare – ferestre mari, lumină naturală, un mix de materiale moderne și un look urban mediteranean, care amintește de geometria lui Mondrian.

Regina Elisabeta 28

Regina Elisabeta 28 este o clădire renovată de compania Ospinas care datează de la aprox. 1884 si este situata în apropiere de București Cinema. Începând cu achiziția clădirii în 2012 și renovarea finalizată în 2017, compania activează până în prezent ca proprietar de clădiri cu activitatea de închiriere pentru birouri și spații comerciale.
 

Un model de afaceri centrat în jurul unei familii

Același model de afaceri funcționează pentru Ospinas și în Madrid, Spania. Compania cumpără proprietăți la prețuri foarte bune datorită condiției în care se află, renovează integral clădirea sau apartamentul, apoi vând sau închiriază proprietățile după investiții solide în upgrade.

Compania finanțează toate proiectele din capital propriu, fără aportul investitorilor, creditorilor sau băncilor, astfel managementul și direcția de dezvoltare a proiectului sunt 100% în controlul companiei.

Ospinas & Co funcționează ca afacere de familie, iar Ana conduce birourile din București. Tatăl ei, Javier Ospina Baraya este liderul operațiunilor internaționale, iar tradiția impusă de acesta a devenit o filosofie de lucru – a construi proiecte de calitate pentru oameni care apreciază calitatea și caută un sentiment de acasă și de comunitate, mai mult decât o simplă clădire într-un cartier de case.

Descoperă produsele

Usi interior

Usi interior

Usi exterior

Usi exterior

Parchet stratificat

Parchet

Ferestre Internorm

Ferestre