7-Criterii-pentru-alegerea-corecta-a-unei-usi-de-interior_featured.jpg

Blog

7 criterii pentru alegerea corectă a ușii de interior

Ușa de interior trebuie aleasă cu multă grijă atunci când îți dorești ca aspectul locuinței fie recent construite, fie recent renovate să fie cel pe care ți-l dorești. În primul rând, alegerea ușilor casei trebuie să fie făcută ținând cont de utilitate, calitate și bineînțeles de design.

Nu este suficient ca ușa de interior să fie aleasă doar având în vedere criteriul estetic – o ușă bună fiind aceea care întrunește mai multe condiții, de la calitatea finisajelor, până la izolare fonică și termică, siguranță și bineînțeles funcționalitate perfecta.

Și cum celelalte elemente de decor și accesorii ale casei pot fi schimbate mult mai ușor, ar trebui ca accentul pus pe calitate să fie pe uși, tâmplărie și pe parchet, acestea nefiind atât de comod a fi schimbate precum este mobila, covoare sau alte obiecte decorative.

Usa filomoro pana in tavan alba

1. Izolare fonică și termică

Pentru ca ușa de interior să poată izola termic cât mai bine spațiul camerelor este nevoie ca aceasta să aibă o grosime de minim 40 mm. În altă ordine de idei, izolarea fonică poate fi optimă dacă ușa are minim 28db, ea fiind compusa dintr-un panou tubular, panou HDF, lemn stratificat sau masiv, in nici un caz din fagure de carton!

stilusa3.jpeg

2. Tocăria și accesoriile - de cea mai bună calitate

Un alt plus al ușilor de interior pe care să îl aveți în vedere la alegerea acestora este tocăria care trebuie să fie construită din materiale calitative, rezistente și nedeformabile, dar și balamalele care trebuiesc să fie tcu teflon si cu prindere in minim 3 puncte (2 prinderi a balamalei pe toc, una pe blatul usii). Ar fi indicat să alegeți o ușă de interior cu balamale produse de firme renumite.

usa-interior-formelle.jpg

3. Asortați ușile cu designul casei

Un alt criteriu, pe care cei ce pleacă la cumpărături, trebuie să îl aibă în vedere, este acela al asortării ușii de interior cu designul casei. Toti designerii consideră acest element unul foarte important, atunci când vine vorba despre criteriul de ordin estetic. Este necesar de stiut, cu ce doresc sa asortez usile ca nuanta si daca doresc ca ușa sa iasa in evidenta ca obiect de sine statator sau nu.

article-1.jpeg

4. Ușa aleasă în funcție de stilul locuinței!

Dacă predomină un stil minimalist, atunci mai mult ca sigur ușa pe care o veți alege trebuie să fie foarte simplă. Dacă construcția este una clasică ar trebui aleasă o ușă puțin mai deosebită, impunătoare, însă nu foarte încărcată. Elementele de decor ale ușii nu trebuie să fie foarte numeroase nici de această dată. Astfel, în funcție de arhitectura casei trebuie să aveți în vedere alegerea ușilor de interior sau de exterior.

usa dubla model Atlantis cu sticla securizata

5. Culori și finisaje

Iată un alt criteriu pe care trebuie să îl aveți în vedere la alegerea ușilor de interior. Ușile albe, dar și cele foarte simple sunt potrivite unui stil modern sau minimalist. Usile cu decupaje de sticla si tablii (incadramente cu frezari decorative), cu nuante inchise de lemn,  se potrivesc mai degraba unui stil clasic. Pentru alegerea unei culori potrivite este bine să țineți cont de culorile pardoselei si a amenajarii interoare. Fie pot fi alese în aceeași nuanță, fie pot contrasta ușor și foarte plăcut. Astfel, dacă sunteți adeptul ușilor albe, puteți alege fie un parchet deschis la culoare, fie un parchet în culoare natură, de exemplu stejar deschis. Și tot pentru nuanțele de stejar ale parchetului (culori naturale) pot fi potrivite ușilor culorile de maro închis, nuc. Dacă parchetul are ceva nuanțe de roșcat, atunci și ușile vor fi alese urmărind această nuanță – ca atare, se vor evita ușile de culoarea nucului.Și cum alegerea ușilor trebuie să țină cont atât de culoarea pardoselii, cât și de celelalte finisaje ale pereților și mobilierului, ar trebui să aveți în vedere câteva trucuri pentru ca locuința să fie cea pe care v-o doriți. Ca atare, o ușă albă poate fi potrivită unor finisaje viu colorate sau în cazul unui mobilier în culori calde.

usa de interior glisanta din sticla cu model L623

6. Funcționalitate

ușă de interior trebuie să fie funcțională și să prezinte astfel cât mai multe avantaje. De aceea, atunci când spațiul este mai mic sau atunci când încăperea nu este foarte luminată și aveți nevoie de pătrunderea luminii, ați putea alege ușile din sticlă sau cele ce au inserții din sticlă. Un plus al ușilor construite exclusiv din sticlă este acela că pot fi personalizate în funcție de solicitările clientului, oferindu-i o notă suplimentară de eleganță. Cu toate acestea, ele nu sunt etanșe precum sunt ușile din MDF sau lemn.

Usa de interior glisanta, model Indigo

7. Materiale folosite pentru fabricarea ușii

Ușa de interior poate fi construită atât din lemn masiv, cât și din alte tipuri de materiale compozite, precum este PAL-ul, MDF-ul, HDF-ul sau usile celulare din carton (care domina piata romaneasca). Dacă ușile din lemn masiv prezintă avantajul estetic deosebit, ele prezintă dezavantajul că lemnul trebuie să fie perfect uscat pentru ca ușa să nu prezinte anumite imperfecțiuni in timp.Ușile din MDF sau HDF sunt mai ușoare și la fel de estetice. Ele pot fi asortate foarte ușor cu elementele de interior ale casei, fiind disponibile în culori foarte variate. În plus, pot fi montate ușor, iar finisajele lor sunt perfecte. Spre deosebire de ușile din lemn masiv, acestea nu pot fi retușate la fel de ușor dacă sunt zgâriate, însă materia lor prima garanteaza folosirea acestora pe timp indelungat. De evitat sunt usile celulae (produse din carton) care nu asigura o izolatie fonica buna si nici o durata luna de viata.

Descoperă produsele

Usi interior

Usi interior

Usi exterior

Usi exterior

Parchet stratificat

Parchet

Ferestre Internorm

Ferestre