Cum alegi ușile într-o locuință cu finisaje premium?

Usi premium

Dacă vrei să ai o casă care să treacă cu brio testul timpului și care să impresioneze fiecare invitat, este important să investești în finisaje premium. Cu ajutorul acestora, fiecare detaliu din casa ta va fi demn de admirație și, în plus, ai garanția că sunt durabile, fără să aibă nevoie de lucrări de mentenanță.

Pentru o casă cu finisaje premium, nu poți alege decât uși de calitate superioară, precum cele din oferta Kulttur. Indiferent dacă vorbim despre uși de interior sau exterior, la Kulttur vei găsi o echipă de specialiști care te va ajuta pe tot parcursul achiziționării, astfel încât tu să iei cele mai bune decizii pentru casa ta.

În acest articol, vei găsi nu doar sfaturi importante care te vor ajuta să alegi ușa perfectă pentru tine în funcție de criterii precum stil, material și amplasare, ci și propunerile Kulttur pentru ca tu să fii cu un pas mai aproape de casa perfectă!

Cuprins:

  1. Care este scopul unei uși de interior
  2. Ce calități ar trebui să aibă o ușă de interior
  3. Cum să alegi ușa în funcție de tipul acesteia
  4. Cum să alegi ușa în funcție de materialul acesteia

1. CARE ESTE SCOPUL UNEI UȘI DE INTERIOR

Ușile de interior nu sunt folosite doar pentru acces, ci și pentru a separa spațiul, a crea intimitate și a controla modul în care sunetul se propagă în interiorul casei. În plus, ușile ajută la menținerea temperaturii în interior.

O cameră open-space va fi mai greu de încălzit comparativ cu un spațiu împărțit în mai multe încăperi, delimitate de uși. Cu ajutorul unei uși cu un stil deosebit poți crea efecte vizuale demne de revistele de design interior.

2. CE CALITĂȚI AR TREBUI SĂ AIBĂ O UȘĂ DE INTERIOR

O ușă bună trebuie să mențină temperatura dintr-o cameră, să blocheze zgomotul din exterior și interior și, dacă este cazul, să ofere intimitate. Există situații speciale, precum ușile de la baie, care trebuie să fie realizate din materiale rezistente la umiditate. 

În plus, acesta ar trebui să se potrivească cu stilul general al casei și cu schema de culori adoptată. Dacă locuința ta este decorată în stil tradițional și alegi o ușă minimalistă, acest lucru va fi observat instant și poate fi chiar deranjant din punct de vedere estetic.

3. CUM SĂ ALEGI UȘA ÎN FUNCȚIE DE TIPUL ACESTEIA

Există numeroase tipuri de uși, iar atunci când alegi între acestea, trebuie să ai în vedere camera unde urmează să fie instalată, stilul de decorare al casei și, desigur, preferințele personale.

3.1. UȘI CU DESCHIDERE NORMALĂ

Acesta este cel mai popular model de ușă deoarece se potrivește în orice spațiu și pentru orice încăpere. Dar ce separă o ușă din gama Kulttur de cele obișnuite este calitatea materialelor și posibilitatea de personalizare a anumitor modele:

Usi cu deschidere normala

Află mai multe aici

Ușa de interior Luana are avantajul că poate fi ușor adaptată căminului tău prin multitudinea de culori disponibile și chiar prin introducerea unui decupaj de sticlă.

Usi cu deschidere normala

Află mai multe aici

Usi cu deschidere normala

Află mai multe aici

3.2 UȘI GLISANTE

Ușile glisante au început să devină populare și pot scoate orice casă din anonimat datorită modului interesant de deschidere. Nu ai nevoie de mult spatiu ca să le deschizi, trebuie doar să le glisezi paralel pe perete. Sunt foarte potrivite pentru living, dar și pentru bucătarie. Acestea ajută la economisirea spațiului și la o estetică mai specială. 

Usi glisante

Află mai multe aici

Usi glisante

Află mai multe aici

Dacă vrei să te bucuri de cât mai multă lumină naturală și să nu ocupi foarte mult spațiu, optează pentru ușa glisantă Planeo Air.

Usi glisante

Află mai multe aici

3.3 UȘI CU RAMA ÎNCORPORATĂ

Dacă ai optat pentru un stil minimalist sau modern în casa ta, vei atrage toate privirile folosind uși cu ramă încorporată. Acestea fac parte direct din perete, nu există nicio delimitare, astfel încât aspectul estetic va fi cu mult îmbunătățit!

Usi cu rama incorporata

Află mai multe aici

Usi cu rama incorporata

Află mai multe aici

Usi cu rama incorporata

Află mai multe aici

Dacă îți dorești ca design-ul peretelui să nu fie întrerupt, alege o ușa cu toc ascuns Duesseldorf. Tocul invizibil din aluminiu se montează la faza de tencuire.

3.4 UȘI DUBLE

Ușile duble sunt alegerea perfectă pentru sufragerie ori dormitor, deoarece au, evident, o deschidere mai largă care permite luminii naturale să intre în interior. Sunt ideale dacă obișnuiești să ai mulți oaspeți sau dacă îți dorești, ocazional, să unești două încăperi pentru a obține, din punct de vedere al ambientului și din punct de vedere vizual, un spațiu mai amplu.

Usi duble

Află mai multe aici

Usi duble

Află mai multe aici

Usi duble

Află mai multe aici

Ușa de interior Formelle are un design deosebit și versatil care te îndeamnă să intri în cameră de la prima privire.

3.5 UȘI CU ARCADĂ

Dacă ai ales să îți decorezi casa într-un stil mai deosebit (boem, art-deco), trebuie să alegi niște uși pe măsură, precum aceste uși semirotunde . Acestea au un aer mai puțin rigid și se potrivesc cu obiecte de mobilier cu colțuri rotunjite.

Usi cu arcada

Află mai multe aici

Usi cu arcada

Află mai multe aici

Usi cu arcada

Află mai multe aici

Ușa de interior Turkis este o ușă ovală cu sticlă și un model special care s-ar putea integra și într-un spațiu decorat în stil clasic.

4. CUM SĂ ALEGI UȘA ÎN FUNCȚIE DE MATERIALUL ACESTEIA

Materialul din care este confecționată ușa este, poate, cel mai important atunci când vine vorba despre durabilitate. Ai în vedere și stilul în care este decorată casa atunci când optezi pentru un anumit tip de material.

4.1 UȘI LAMINATE

Comparativ cu ușile din lemn, ușile laminate au avantajul prețului mai mic, și o gama variată de decoruri. Sunt, de asemenea, foarte rezistente la factorii externi.

Usi laminate

Află mai multe aici

Ușa de interior Luana Metal  este foarte rezistentă la zgârieturi și ușor de curățat, deci, ideală dacă ai animale de companie.

Usi laminate

Află mai multe aici

Usi laminate

Află mai multe aici

4.2 UȘI DIN LEMN

Ușile din lemn sunt recunoscute pentru proprietățile lor de izolare fonică și de menținere a temperaturii. Astfel, sunt o alegere excelentă pentru dormitor deoarece îți oferă intimitatea de care ai nevoie.

Usi lemn

Află mai multe aici

Ușa de interior Kristall din furnir natural aduce un plus de naturalețe în casa ta și este potrivită cu o schemă de culori mai neutră.

Usi lemn

Află mai multe aici

Usi lemn

Află mai multe aici

4.3 UȘI DIN STICLĂ

Ușile din sticlă sunt potrivite pentru o casă decorată în stil modern unde te poți juca ușor cu elementul de transparență. Poți alege o ușă prin care se vede complet sau care are un model care împiedică vizibilitatea.

Usi sticla

Află mai multe aici

Dacă îți dorești o ușă din sticlă, dar nu vrei să renunți la intimitate, alege una cu model pe toată suprafața.

Usi sticla

Află mai multe aici

Usi sticla

Află mai multe aici

Dacă îți dorești o casă de lux, amenajată cu mult bun gust și cu uși din materiale de calitate, apelează la echipa Kulttur, care va fi alături de tine la fiecare pas, de la primele întâlniri de consiliere, până la montaj și service.

O ușă bine aleasă poate face diferența dintre o casă cu finisaje premium, decorată armonios și una obișnuită. Citește cu atenție sfaturile de mai sus și alege mereu să colaborezi cu specialiști în domeniu pentru cele mai bune rezultate!

Sursă foto: Kulttur.ro

DESCOPERA PRODUSELE

usi interior

vezi usile

usi exterior

vezi usile

parchet

vezi parchet

ferestre

vezi ferestre