Structuri de uși de interior cu avantaje diferite

Varietatea ușilor de interior este mare și este firesc să fie așa tocmai pentru că există gusturi diferite, necesități diferite, amenajări interioare diferite cu care ușile trebuie să se armonizeze. Mai mult decât atât, avantajele ușilor de interior sunt diferite, în funcție de tipul de ușă.

Fiecare tip de ușă are caracteristicile și particularitățile sale, plecând chiar de la felul cum sunt concepute. Structura ușii joacă un rol esențial în funcționarea acesteia.

Alegerea ușilor de interior nu trebuie să fie nici pe departe neimportantă atunci când amenajezi spațiul în care locuiești sau îți desfășori activitatea. Opțiunile pe care le ai sunt foarte importante, deoarece o ușă reprezintă o alegere pe termen lung. Iată de ce este foarte important să alegi materiale de bună calitate. Pe de o parte acestea vor rezista mai bine timpului, pe de altă parte îți vor asigura confortul, iar dacă vor avea un design deosebit vor adăuga un plus de farmec încăperii.

Iată ce tipuri de uși de interior poți alege și care sunt avantajele acestora.

 

Tipuri de uși interioare și avantajele acestora

Uși glisante

Ușile glisante sunt folosite tot mai mult pentru că sunt moderne și practice. Pot fi folosite ca uși pentru diverse încăperi, dar și ca perete despărțitor. Dintr-o încăpere mai mare se pot face două mai mici, separate printr-un perete despărțitor de tipul unei uși glisante. Ușa glisantă poate fi folosită și în spațiile mici, cu atât mai mult cu cât nu va mai ocupa spațiul cu tocul gros al ușii și nici nu se va mai pune problema unghiului de deschidere, ca în cazul unei uși normale.

 

Uși de sticlă

Ușile de sticlă sunt perfecte pentru birouri, sau chiar și pentru locuință (bucătărie sau balcon). Sunt excelente dacă vrei ca soarele să-ți lumineze camera, dar pot fi o problemă dacă vrei să ai parte de intimitate. Ușile de sticlă au avantajul că ocupă un spațiu mai redus și în plus aceste uși conferă mai multă eleganță, prin faptul că sunt mai subțiri. O ușă de sticlă este confecționată de regulă dintr-o sticlă securizată. Trebuie să știi că la acest tip de ușă protecția contra zgomotului nu este foarte pronunțată.

 

Uși filomuro

Ușile filomuro au tocul complet integrat în perete și au balamalele ascunse, astfel încât nu se văd atunci când ușile sunt închisă. Este un tip elegant de ușă, pentru că se încadrează perfect în decor. Ușile filomuro pot fi folosite ca uși poziționate pe scări, sau la cămară.

 

Uși din furnir

Ușile din furnir se potrivesc cel mai bine în cazul încăperilor amenajate în stil clasic sau rustic, dacă îți place eleganța și simplitatea lemnului natural. Printre avantajele ușilor de furnir se numără:

 • Rezistența la zgârieturi sau la șocuri mecanice.
 • Oferă intimitate.
 • Oferă protecție fonică.
 • Perioada de exploatare a acestor uși este de cel puțin 25 de ani.
 • Pot fi armonizate cu orice tip de mobilier.

Se poate opta și pentru alte tipuri de suprafețe:

 • Decor: suprafața constă dintr-o folie robustă, ușor de întreținut, foarte asemănătoare cu textura naturală. O asfel de suprafață este rezistentă.
 • Lăcuit: ușile sunt tratate în mai multe straturi cu lac acrilic, ceea ce le conferă strălucire și calitate.
 • CPL: au un strat de acoperire laminat, iar acest lucru face ca ușa să fie rezistentă la zgârieturi, șocuri mecanice.
 • Masiv: se folosesc materiale naturale, ceea ce face ca ușa să fie deosebit de robustă.

 

Uși laminate

Ușile laminate sunt realizate din materiale de o foarte bună calitate. Sunt potrivite mai ales pentru zonele cu trafic intens. Ușile de interior laminate sunt realizate din materiale de înaltă calitate, se adaptează perfect spațiilor de trafic intens, sunt moderne, ușor de întreținut, au un preț avantajos, oferă rezistență antifonică ridicată și pot fi ușor de adaptat oricărui spațiu, fie locuințe, fie birouri. Ușile laminate pot avea toc fix sau reglabil (integrat în perete).

 

Straturi centrale ale ușilor de interior

Este foarte importantă această caracteristică a ușii pentru că ea indică de fapt calitatea ușii. De compoziția acestui strat depinde stabilitatea ușii.

 • Miez tip fagure: această structură face ca ușa să fie foarte ușoară și rezistentă în același timp, iar suprafața să fie foarte netedă.
 • Miez PAL perforat: ușa care are un asemenea strat central are stabilitate și oferă încăperii protecție fonică.
 • Miez din PAL plin: se recomandă pentru zonele cu poluare fonică mare.

Pe baza diferitelor proprietăți ale diverselor tipuri de uși de interior, există ușa potrivită pentru fiecare încăpere, gust, amenajare interioară, domeniu de utilizare.