img
Contact

Contact

Suntem aici pentru a va oferi cele mai bune solutii legate de usi de interior, usi de exterior sau ferestre care respecta cele mai inalte standarde de calitate si design. Orice intrebare este binevenita!

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru scopul de a vă răspunde la solicitarea pentru care ați utilizat formularul de contact.

Iti vom raspunde in cel mai scurt timp.

Datele personale colectate în formularul de mai sus vor fi folosite exclusiv pentru scopul de a vă răspunde la solicitarea pentru care ați utilizat formularul de contact.

Healthy living by Bauwerk | Parchet Bauwerk

Healthy living

Invizibil dar măsurabil

Bauwerk ‘‘un stil de viaţă sănătos” este o marcă de distincţie care aduce o contribuţie semnificativă la calitatea vieţii dumneavoastră. Odată ce luaţi o decizie conştientă în favoarea materialelor de construcţii sănătoase, aţi făcut un pas important spre bunăstarea personală în casa dvs. Parchetul Bauwerk vă oferă această oportunitate.

Garantarea unei vieţi sănătoase. Cu certificarea Sentinel Haus şi premiul Cradle to Cradle®, Bauwerk oferă o garanţie unică de sănătate proprietarilor de case şi familiilor acestora: produsele Bauwerk pot fi instalate fără ezitare, ajutând la crearea unor interioare plăcute şi sănătoase. De ce este important acest lucru? Ne petrecem 80-90% din viata noastra in camere inchise, respiram in 10-20 de metri cubi de aer pe zi.

Cu toate că așa zisele clădiri pasive (etanşe) au sens în ceea ce priveşte energia, ventilaţia lor redusa, favorizeaza inhalarea substanţelor nocive din surse variate a materialelor de constructii. Produsele de construcţie aprobate sunt, prin urmare, o necesitate absolută dacă dorim să asigurăm o atmosferă sănătoasă a caminului. împreună cu Institutul Sentinel Haus, Bauwerk îşi testează produsele începând cu anul 2010.

Este parchetul sănătos?

Deşi lemnul este o materie primă naturală şi regenerabilă, producţia de parchet implică cleiuri, lacuri şi uleiuri. Toate materialele folosite de Bauwerk îndeplinesc cele mai înalte standarde şi sunt testate în mod regulat de instituţii independente din diferite ţări.
Reducerea inovatoare a sunetului

Urechile noastre percep sunete intruzive sau schimbări rapide ale nivelelor de sunet ca zgomot. Parchetul Bauwerk din lemn stratificat reduce în mod substanţial sunetele de trafic. Tehnologia Silente – marca Bauwerk este o soluţie inovatoare, care reduce şi mai mult sunetele de impact şi ofera un efect deosebit de interesant în proiectele de renovare.

Mirosuri deranjante

Mirosurile care apar în interior şi sunt percepute ca mirosuri neplăcute de către utilizatori, pot proveni din surse foarte diverse. Aceste surse includ vopsea, lac, compoziţi din lemn, adezivi şi izolaţii, dar şi produse de curăţare şi îngrijire.
Discutaţi cu montatorul de parchet despre materialele folosite la montarea acestuia. Este esenţial ca adezivii adecvaţi şi produsele de curăţare şi îngrijire să fie utilizate pentru instalare şi utilizare. Important pentru dvs.: parchetul Bauwerk ofera 100% o viată sănătoasă, așadar spaţiul de locuit poate fi utilizat imediat după instalare.

Invizibilă, dar măsurabilă

Standardele de sănătate ridicate în case nu sunt atinse accidental, ele pot fi planificate şi măsurate. În afara aerului ambiental fără poluanţi şi cu o acustica plăcută, parchetul are şi alte puncte suplimentare: nu există încărcătură statică, se simte cald sub picioare reci şi rămâne plăcut răcoros în zilele fierbinţi de vară.

Sfaturi:

Pentru un climat ambiental perfect, oamenii şi lemnul se simt cel mai confortabil în aceleaşi condiţii climatice: temperatura trebuie să fie între 20 ° – 22 ° C şi umiditatea aerului între 30 şi 70%. Acestea sunt condiţiile optime pentru a vă asigura bunăstarea în casa dvs. Lemnul îmbunătăţeşte tangibil climatul ambiental perceptibil.
-Temperatura optimă a încăperii este de 20 ° până la 22 ° C.
– Umiditatea relativă nu trebuie să scadă sub 30%, chiar şi în timpul iernii.
-în lunile de iarnă sau în perioada de încălzire, vă recomandăm să vă aeresiti apartamentul pentru o perioadă scurtă de timp, 5-15 minute sunt suficiente.
-Vă recomandăm să instalaţi surse suplimentare de umiditate în timpul perioadei de încălzire, cum ar fi plante de interior sau umidificatoare.

Parchetul Bauwerk a fost testat de institute independente şi calificate pentru a determina proprietăţile sale de sănătate şi a trecut cu succes criteriile stricte ale Institutului Eco- Institut, inclusiv cele aplicate pentru evaluarea clădirilor de către Sentinel Haus Institut, Minergie Eco, DGNB sau Leed. Pragurile sunt mult mai stricte şi mai cuprinzătoare decât omologii lor impuşi de lege sau certificările de calitate pentru alte tipuri de pardoseli, după cum se poate observa în tabelul următor:
Bauwerk este singurul producător de pardoseli din lemn, care a primit premiul Cradle to Cradle Certified TM Gold, pentru toate produsele Silente. 61% din toate produsele Bauwerk sunt fabricate în St. Margrethen, Elveţia.

Etape Cradle to Cradle Certified TM Scorecard

După cum sugerează şi numele, certificatul Cradle to Cradle CertifiedTM, nu începe cu produsul finit. Procesul cuprinzător de certificare implică cinci domenii: sănătatea materială, reutilizarea materială, energia, apa şi responsabilitatea socială. în funcţie de rezultatele obţinute în aceste zone definite, certificarea se acordă în categoriile „de bază”, „bronz”, „argint”, „aur” şi „platinum”.

Experţii acreditaţi evaluează procesul de producţie holistic, compoziţia, utilizarea şi reutilizarea tuturor componentelor de producţie. EPEA Elveţia acţionează ca administrator de cunoştinţe în procesul complex de certificare, evaluând compoziţiile furnizorilor, de-a lungul întregului lanţ de achiziţii, până la nivelul molecular. Prin urmare, Bauwerk oferă arhitecţilor şi constructorilor de case mai mult decât versatilul parchet modern. Produsele Bauwerk Cradle to Cradle CertifiedTM garantează o capacitate maximă de recuperare, securitate şi cunoaştere sigură, ele contribuind la sănătatea omenirii şi a naturii.

Ne pasă de OMENIRE ŞI NATURĂ

Oricine lucrează cu lemn îşi dezvoltă o senzaţie specială pentru natură. îi pasă de oameni, fie ei angajaţi, furnizori sau clienţi. Bauwerk Parkett urmăreşte, în general, situaţii avantajoase pentru oameni, mediu şi economie, deoarece acestea reprezintă un model pentru viitor. Cu motto-ul „simbioză intre oameni şi natură”, Bauwerk se angajează să îmbunătăţească responsabilitatea faţă de mediu, viaţa sănătosă şi etica socială. Bauwerk Parkett a elaborat o foaie de parcurs cu iniţiative pentru anii următori, pe baza standardului GRI pentru raportarea sustenabilităţii.

Aceasta a necesitat stabilirea de obiective şi de valori specifice pentru toate procesele de afaceri. Până în 2019, o atenţie deosebită va fi acordată următoarelor aspecte:

> Emisiile şi schimbările climatice: prelucrarea lemnului numai din surse durabile de exploatare forestieră şi reducerea emisiilor în conţinutul natural de bază al materiei prime.
> Eficienţa resurselor: evitarea poluării în întregul proces, imitarea ciclurilor naturale în ciclurile de viaţă ale produselor şi procesele de fabricaţie.
> Gestionarea ecologică şi durabilă a furnizorilor: Selectarea furnizorilor în funcţie de criteriile de durabilitate, colaborarea cu furnizorii conform principiilor, de relaţii de afaceri durabile şi echitabile cu responsabilitatea socială.
> Viaţa sănătoasă: prodictia de parchet de înaltă calitate, precum şi accesorii sănătoase, naturale, silenţioase şi controlate.